Een grote SUV als de Audi Q7 kan natuurlijk altijd wel wat extra vermogen gebruiken. JE Design kan hiervoor zorgen en biedt tegelijkertijd nog wat uiterlijke wijzigingen aan.

De krachtkuur is het belangrijkste onderdeel van het tuningsprogramma van JE Design. De Duitsers hebben voor de gelegenheid de 3.0 TDI onder handen genomen. Het vermogen van de turbodiesel stijgt van 233 naar 285 pk. Ook het maximumkoppel neemt toe: de productieversie heeft de beschikking over 500 Nm, de getunede Q7 mobiliseert 550 Newtonmeters.

De topsnelheid van de Q7 stijgt door de aanpassingen naar 219 kilometer per uur. Ook de sprint van 0 tot 100 kilometer per uur gaat sneller: de JE Design Q7 flikt het kunstje in 8,4 seconden, terwijl het seriemodel daar 9,1 seconden voor nodig heeft. Overigens biedt JE Design ook een compressorkit aan voor de 4,2-liter V8 benzinemotor, die daarmee een vermogen van 500 pk krijgt.

Het oog wil ook wat, dus Audi monteert 22 inch lichtmetaal. Aan de achterkant vallen de verchroomde uitlaatpijpen op. Het ‘Street Sport’ pakket geeft de Q7 een nieuwe voorbumper, verbrede wielkasten en dubbele mistlampen. Binnenin biedt JE Design talloze opties aan: koolstofvezelelementen, alcantra bekleding en een speciaal sportstuur behoren tot de opties. Degene die zich toch wat schaamt achterin z’n Q7 kan bovendien nog privacy glass bestellen.