Tesla, beroemd door deze elektrische Roadster heeft aangekondigd dat een elektrieke sedan het volgende wapenfeit zal zijn en dat die in Californië wordt gebouwd.

Tesla-directeur Ze’ev Drori heeft samen met gouvereur Arnold Schwarzenegger aangekondigd dat de komende vierdeurs en vijfpersoons sedan geheel in Californië wordt vervaardigd. Tesla is vooralsnog het enige merk dat louter met elektrisch aangedreven auto’s aan de weg timmert. Al eerder is door Tesla officieus gezegd dat de ‘White Star’-sedan komt. Hij zou aanvankelijk worden gebouwd in New Mexico. Schwarzegger is blij met het besluit van Tesla om de totale productie van de auto in Californië te doen. “Het is goed voor de economie en het milieu. Tesla Motors en hun emissievrije auto’s horen thuis in Californië.”

De staat hoopt dat de doorbraak van Tesla wetgeving rond emissievrije auto’s en klimaatverbetering gemakkelijker maakt. Tesla-baas Drori: “Vergis je niet: Tesla’s zijn geen speeltjes voor de rijken der aarde. De nieuwe sedan wordt flink goedkoper dan de Roadster. In toekomst worden onze auto’s alleen maar betaalbaarder.” De Roadster kost in Amerika 100.000 dollar. Het zelfde als bijvoorbeeld een BMW M6. De sedan moet zo’n 60.000 dollar gaan kosten. Daarmee zit hij tussen een Audi A6 en een A8, om maar eens wat te noemen. Volgend jaar komt de Roadster naar Europa.