De volgende generatie Volkswagen Polo komt ook als SUV-variant. Het is een van de vele hoog-op-de-poten-modellen in het B-segment die we de komende jaren kunnen verwachten.

De Volkswagen Polo SUV vervangt bij de volgende generatie de CrossPolo door een volwaardige SUV. Dat weten onze collega’s van het Engelse AutoExpress te melden. Het lijkt een nieuwe trend onder de fabrikanten van B-segment auto’s. Toyota trapt binnenkort af met de Urban Cruiser maar ook Skoda volgt vlug met de Yeti en ook Opel plant een SUV op basis van de Corsa.

Verwacht voor de Polo SUV een Tiguan-achtig uiterlijk met lekker veel chroom op de neus. Voor de vierwielaandrijving zorgt het beproefde 4Motion-systeem; hij staat twee centimeter hoger op de wielen. Het interieur krijgt een sportieve snit met veel details van geborsteld aluminium.

Het motorenaanbod komt grotendeels overeen met de normale Polo. Er zijn twee 1,2-liter driecilinders met 60 of 70 pk. Daarna volgt een 1,4-liter met 85 pk en er is een 1,2-liter TSI met een turbo die 105 pk in huis heeft. Verder zijn er 1,6-liter TDI’s met 75, 90 en 105 pk en er komt ook een Bluemotion-versie. In 2010 komt de Polo SUV er aan.