Het zou een inkoppertje zijn om deze Veyron Sang Noir te betitelen als actiemodel. Bij een edel merk als Bugatti heet een model met wat extra accessoires en een beperkte verkrijgbaarheid natuurlijk ‘gelimiteerde serie’.

Bugatti toonde op de Autosalon van Genève de Veyron Sang Noir. Het merk uit de Elzas gaat er vijftien bouwen. In totaal worden driehonderd Veyrons gemaakt. De teller staat nu op 230. Daaronder zijn al vijf stuks uit de ‘Pur Sang’-serie en er bestaan vijf ‘Par Hermès’-exemplaren.

Het nieuwe actiemodel ontstijgt natuurlijk het niveau van gratis kokosmatten en een autoradio voor niks. Bugatti klanten worden pas wakker voor een voorklep van koolstofvezel, een oranje interieur in combinatie met een gitzwarte carrosserie. Verder zijn er onder meer een grille met honingraatmotief en speciale lichtmetalen wielen. Het gelimiteerde model is geïnspireerd op de beroemde 57S Atlantique uit de jaren ’30.

Bugatti geeft Amerikanen voorrang bij deze auto. Zij mogen als eerste intekenen. Pas als daar niet de volledige productie wordt verkocht, krijgen andere landen de beschikking over de Veyron Sang Noir.