Geen British International Motor Show zonder de presentatie van een nieuw sportwagenmerk. Op de editie van dit jaar ziet de Aspid het levenslicht. Een extreme funcar die zo het circuit op kan, en die ontwikkeld is door ingenieurs afkomstig uit de autosport. En snel is-ie, 0 tot 100 kan in 2,8 seconden!

Aspid heet het nieuwe product dat zoals je op de foto´s al kunt zien bijzonder licht is. Slechts 700 kilo weegt de auto, en volgens IFR Automotive, het bedrijf achter de Aspid, zijn vermogens tot 400 pk mogelijk. Je kunt ´m met een ongeblazen 2,0 tweeliter motor krijgen en dan levert hij 274 pk, met supercharger loopt dat op tot 406 pk. Het blok kan afkomstig zijn van diverse toeleveranciers omdat IFR Automotive de krachtbron grondig modificeert. IFR staat voor Ignacio Fernandez Rodriquez, een Spanjaard die eerder bij Prodrive werkte en als race ingenieur actief was bij het Mitsubishi WRC-team. Samen met twee landgenoten, een voormalig Prodrivemedewerker en een ex-Seat-man, startte hij in 2003 met de ontwikkeling van de Aspid.

De auto kan zo het circuit op, hij voldoet al aan de FIA veiligheidseisen, er hoeft geen aparte rolkooi in. IFR Automotive belooft dat de Aspid dwarsversnellingen aan kan tot 1,6 G en met de voorwaartse acceleratie zit het ook wel goed. Van 0 naar 100 kan in 2,8 seconden, 0 tot 160 duurt maar 5,9 tellen en bij 250 is het over voor de Aspid door de begrenzer.

Na de voorstelling op 22 juli gaan de orderboeken open. Er wordt er een per week geproduceerd en de basisprijs bedraagt 95.000 euro. Dat kan oplopen tot het dubbele als de koper voor alle opties kiest en dan komen er nog belastingen bij. De naam Aspid heeft een betekenis. Het is het Spaanse woord voor de cobra-achtige slang die Cleopatra gedood zou hebben.