Afgelopen week reden we onze eerste kilometers met de Dacia Sandero. Uiteraard draaide de camera van AutoWeek TV mee.

De Dacia Logan is cult. Nu al. Maar ook hippies en gothics worden ooit volwassen en gaan in confectiepak het maatschappelijk leven in. De Dacia Sandero is een keurige verschijning, maar cult? Allesbehalve. Iets anders is wel gebleven: een vlijmscherpe prijs. We reden de eerste kilometers in Kroatië, het vakantieland van de vlijmscherpe prijzen.

De Sandero is onderhuids grotendeels gelijk aan de Logan en de rijervaring is daar dan ook naar. Pretentieloos, maar keurig. De besturing is niet vlijmscherp, maar trefzeker genoeg om veilig te mogen heten. De bak schakelt keurig soepel en het eenvoudige meubilair is in staat je ook op lange ritten fit te houden. Aan de buitenkant is er wel veel veranderd. De neus is weer helemaal bij de tijd, met koplampen die ver in de flanken door lopen en een brede grille met het nieuwe, veel strakkere Dacia-logo.

We rijden met de beide benzinemotoren die bij de Nederlandse marktintroductie, rond deze tijd, beschikbaar zijn. Een diesel volgt het komend jaar. De 1.4 en de 1.6 ontlopen elkaar niet eens zo gek veel. In de bergen van Kroatië zijn we soms blijer met de 90 pk, maar in ons eigen vlakke land zou u aan de 75 pk van de 1.4 nog wel eens voldoende kunnen hebben.

Het volledige rijverslag van de Dacia Sandero staat in AutoWeek 27, die op 2 juli verschijnt.