GM heeft al eerder aangekondigd dat Hummer wellicht uit het merkenportfolio verdwijnt. Er wordt actief gezocht naar een koper.

De Britse krant Financial Times weet te melden dat Citibank optreedt als adviseur bij General Motors voor de verkoop van Hummer. En er wordt haast gemaakt om het merk van de mastodonten overboord te gooien. Volgens de bankiers moet binnen een maand of acht een nieuwe eigenaar worden gevonden. "Eenzelfde periode die het voor Ford duurde om Jaguar en Land Rover kwijt te raken." GM wil alleen maar kwijt dat er wordt nagedacht over het afstoten van het merk, maar dat er nog geen besluiten zijn genomen.

Voor Hummer wordt interesse verwacht uit landen als Rusland, China en India, maar voorlopig lopen de kandidaten bij GM de deur nog niet plat. In Amerika kwakkelen de verkopen van het merk omdat de SUV er door de hoge brandstofprijzen uit gratie is. In de groeimarkten, zoals Rusland en China, wordt echter wel flinke groei genoteerd. De buitenlandse verkopen van Hummer groeiden in 2007 met 35 procent, maar maken slechts voor vijftien procent deel uit van de totale markt van het merk.