Volgende maand debuteert de Opel Insignia op de autoshow in Londen, maar van de vijfdeurs heeft Opel nog steeds geen officieel beeld vrijgegeven. Hier rijdt een hele dikke versie, met V6 en vierwielaandrijving.

Dit is het voorlopige topmodel met 2.8 V6 turbo die 260 pk levert. Dat vermogen wordt via alle wielen op de weggezet. Een OPC-badge krijgt deze uitvoering echter niet, want in het segment van de Opel Insignia leveren de topversies ook al rond de 300 pk. Opel heeft nog niet alle technische details van de nieuwe middenklasser bekend gemaakt, dat gebeurt gefaseerd. Van de Insignia vijfdeurs doken overigens al eerder beelden op.

We weten inmiddels ook dat de Insignia vanaf begin 2009 leverbaar wordt met een systeem dat verkeersborden herkent. Een camera met breedhoeklens scant de omgeving voor de auto af, staat er een bord dat bijvoorbeeld een maximumsnelheid van 50 km/h aangeeft dan krijgt de bestuurder dat in het instrumentarium te zien. Opel Eye, zoals de techniek heet, debuteert in de Insignia en wordt later ook in andere Opelmodellen leverbaar.