Nu concurrent Porsche de led-verlichting heeft geïntroduceerd op de 911, kan Jaguar natuurlijk niet achterblijven. Een licht aangepaste XK rijdt momenteel z’n testkilometers.

De huidige XK kwam pas in 2006, dus het wekt geen verbazing dat de veranderingen minimaal zijn. Jaguar retoucheert de voorbumper en de achterlichten profiteren van de led-technologie. Ook elementen van de bodykit van de gelimiteerde XKR-S zullen hun weg vinden naar de gewone versies van de gefacelifte XK.

Onderhuids zijn er niet veel, maar wel belangrijke wijzigingen. Allereerst krijgt de XK een transmissie met draaiknop in de middenconsole, zoals we die al kennen uit de XF. Onder de kap maakt de al wat op leeftijd rakende 4,2-liter V8 plaats voor een nieuwe motor, volgens de Engelse media een 5,0-liter V8. Interessanter zijn de geruchten over een nog potentere XKR-R, met ongeveer 500 pk, maar Jaguar heeft hierover nog niets bevestigd.

De gefacelifte XK en XKR komen in 2009 in de showrooms te staan. Jaguar onthult de auto waarschijnlijk op de Autosalon van Parijs, die dit jaar in oktober z’n poorten opent.