BMW geeft ons een uniek kijkje in de keuken. Het merk heeft namelijk voor het eerst beeld vrijgegeven van de Gina Light Vision, het studiemodel dat het denken van de ontwerpers en de ingenieurs de afgelopen jaren heeft beïnvloed.

De naam Gina is niet een eerbetoon aan een liefje van de leidinggevende ingenieur. Het staat voor ‘Geometrie und Funktionen in N-facher Ausprägung’. Hierbij staat de N voor de wiskundige oneindigheid, aldus BMW.

In iets begrijpelijker Nederlands bedoelt BMW te zeggen dat het nodig is om buiten de gebaande paden te denken om te voldoen aan de wensen van de autokoper, die z’n auto steeds meer persoonlijk wil aankleden.

De Gina Light Vision heeft het ontwerp van de Z4 beïnvloed (let op de ‘vouwen’ in de carrosserie), maar ook gaf dit studiemodel de ingenieurs inspiratie voor de ontwikkeling van het iDrive-systeem. Het gebruik van een aluminium spaceframe zorgt ervoor dat het gewicht van de auto laag blijft. De carrosserie past zich continu aan aan de wensen van de bestuurder. Zo blijven de lichtunits onzichtbaar totdat de bestuurder de verlichting inschakelt. De Gina Light Vision zal nooit op de markt komen, dus qua techniek volstaat BMW met de mededeling dat er een V8 onder de kap ligt.

Goed nieuws voor wie deze auto eens een keer in het echt wil zien: op 19 juni opent het BMW Museum een tentoonstelling over z’n concept-cars, en ook deze Gina Light Vision zal daar z’n opwachting maken.