Nu er met de nieuwe Seat Ibiza en binnenkort de Ford Fiesta weer vers bloed in het B-segment is, is het logisch dat de andere fabrikanten er alles aan doen om bij te blijven. Fiat heeft de Grande Punto voor het nieuwe modeljaar fijngeslepen.

De wijzigingen zijn minimaal: een iets andere grille is het enige waaraan de geoefende carspotter kan afleiden dat hij oog en oog staat met de nieuwste Grande Punto. Of het moet zijn dat de koper een van de nieuwe kleuren heeft aangevinkt: Idealist Blue, Vigorous Brown, Captivating Red en Confident Yellow waren nog niet eerder leverbaar op de Grande Punto. Net als bij de 500 kan de koper z’n Grande Punto voortaan ook af fabriek laten bestickeren. Binnenin zijn er nieuwe bekledingsstoffen en materialen, die voor een betere kwaliteitsindruk zorgen.

Er zijn vijf motoriseringen: benzine-adepten kunnen kiezen voor een 1,2- (65 pk), 1,4- (77 pk) motor of een 1,4-liter T-Jet met 120 pk. Dieselaars zijn aangewezen op een 1,3-liter JTD met naar keuze 75 of 90 pk. ESP en ASR zijn vanaf modeljaar 2008 standaard op alle Grande Punto’s. De vernieuwde Fiat Grande Punto staat in september bij de dealers. De prijzen zijn nog niet bekend.