We berichtten al eerder over de ultieme Pagani: de Zonda Cinque. Nu Pagani de topversie van z’n supercar officieel onthuld heeft, zetten we ‘m graag opnieuw in het zonnetje.

Op details verschillen de specificaties van de Zonda Cinque, de straatversie van de Zonda R, van wat wij eerder berichtten. Zo bedraagt het vermogen van de AMG V12 niet 750 pk maar ‘slechts’ 678 pk. De motor is gekoppeld aan een sequentiële zesbak. Voor het uitlaatsysteem gebruikt Horacio Pagani titanium, voor de wielophanging hetzelfde materiaal en magnesium.

De 678 pk’s zorgen echter zonder meer voor extreme prestaties. Door een leeggewicht van slechts 1210 kilogram (40 kilogram minder dan de Zonda F) sprint de ultieme Zonda in 3,4 seconden naar 100 kilometer per uur. De topsnelheid ligt boven de 350 kilometer per uur. Keramische remschijven van Brembo brengen de Pagani tot stilstand. De vertraging van 100 kilometer per uur naar stilstand duurt 2,1 seconden, vanaf 200 kilometer per uur bedraagt deze tijd 4,3 seconden.

Milieufreaks kunnen wat Pagani betreft ook weglopen met de Zonda Cinque, want de auto ‘heeft een lager verbruik dan vergelijkbare supercars’. Enthousiast? Alle vijf de Zonda Cinques hebben al een eigenaar gevonden voor 1 miljoen euro exclusief belastingen.