Volkswagen heeft de modeljaarnieuwtjes voor 2009 bekend gemaakt en dat heeft voor de meeste modellen veranderingen in petto. We gaan in op de belangrijkste wijzigingen.

De Golf V zal nog even in productie zijn, in het najaar neemt de VI het stokje over. Voor de hatchback is er dan ook geen nieuws meer, behalve dat er wat nieuwe kleuren komen, maar wel voor de Variant, de Plus en de Jetta komen er wijzigingen. Bij alle drie de modellen maken de 140 en 170 pk sterke 1.4 TSI plaats voor een 1.4 TSI met 160 pk. De 122 pk sterke 1.4 TSI blijft wel leverbaar, zodat er twee varianten worden aangeboden. Bij de Variant, de Plus en de Jetta komt de 140 pk sterke 2.0 TDI met commonrail onder de kap, die vervangt de pompverstuiver 2.0 en in de Jetta komt ook nog de 170 pk sterke 2.0 commonrail in actie. De facelift van de Golf Plus laat nog even op zich wachten.

 

2.0 FSI niet meer leverbaar

Bij de Eos maakt de 2.0 FSI met 150 pk plaats voor de 1.4 TSI met 160 pk, en ook in de coupécabriolet wordt de 2.0 TDI met pompverstuivertechniek vervangen door de commonrailversie met 140 pk. Verder worden er nieuwe kleuren leverbaar.

De Caddy Combi wordt 300 euro duurder, en voor dit model gaat Volkswagen na de fabrieksvakantie de benamingen Easyline, Trendline en Comfortline voeren. En dan nog een opmerkelijk nieuwtje, de Fox wordt met 20 mm verlaagd zodat de auto iets minder hoog op de poten komt te staan.