Ondanks negatieve berichten over de kredietcrisis, laat de autokoper zich niet ontmoedigen. In mei werd opnieuw een heel behoorlijk aantal auto’s op de markt gezet.

Met uitzondering van januari, werden iedere maand nog meer auto’s verkocht dan in dezelfde maand van 2007. Ook mei zit met ruim 43.000 auto’s bijna 4 procent hoger.

Zoals tegenwoordig gebruikelijk wordt er bovenaan regelmatig van positie gewisseld. In mei was het Opel die er met twee eerste plaatsen vandoor gaat, en met flinke cijfers ook nog. Opel verkocht 1.400 auto’s meer dan de nummer 2 Renault. Ook in het jaarklassement neemt Opel de nummer 1 positie over van Ford. Volkswagen lijkt het moeilijker te hebben dan vorig jaar. Ondanks de forse prijsverlagingen van eerder dit jaar, verkopen de meeste modellen beduidend minder. Alleen de Golf (dankzij Variant) en Tiguan compenseren het verlies nog een beetje.

Bij de modellen staat de Opel Corsa op de eerste plek, gevolgd door de Peugeot 207 en Toyota Aygo. De nieuwe Renault Twingo lijkt ook op stoom te zijn gekomen met een 4e positie in mei. Over het jaar gezien staat de Peugeot 207 nog fier aan kop.

Verkoopcijfers januari-mei 2008 t.o.v. januari-mei 2007

Verkoopcijfers mei 2008 t.o.v. april 2008

bron: A2SP