De Audi A7 verwachten we in 2010. Dan is hij concurrent voor de Mercedes-Benz CLS en de toekomstige 8-serie van BMW. We hebben al wat details van deze vierdeurs coupé.

Audi wil over zeven jaar vijftig procent meer auto’s verkopen en omdat voor elkaar te krijgen staan zeventien nieuwe modellen klaar. We worden voorlopig nog dus nog wel even bestookt met nieuws van Audi. Nu zijn in de Engelse pers al wat berichten verschenen over de Audi A7, de vierdeurs coupé die voor 2010 op de planning staat.

De A7 staat op het platform van de nieuwe A6 en wordt onder meer voorzien van luchtvering. Er wordt een verkoop verwacht van slechts 40.000 stuks per jaar. Eén van die oorzaken is dat de A7 alleen maar met twee zitplaatsen achterin wordt geleverd. Zo hoopt Audi de A7 niet te veel in het vaarwater te brengen van de A6 en A8.  

Als de A7 zijn opwachting maakt, is het vierdeurs coupé-segment al wat meer uitgedijd. Een nieuwe speler wordt bijvoorbeeld de BMW 8-serie. De nieuwe 7-serie krijgt namelijk twee gedaanten: de eerste is een reguliere limo die 7-serie heet. De andere krijgt een vierdeurs coupévorm en heet 8-serie. De A7 wordt eveneens een flinke jongen. De lengte wordt geschat op 4,90 meter

Het motorenpalet zal bestaan uit een 2,8-liter FSI, een 3,0-liter TFSI V6 en een 4,0-liter V8 TFSI. Bij de diesels maakt de 2,7-liter TDI zijn opwachting en de 3,0-liter V6. Spektakelstuk wordt de RS6 met zijn 5,2-liter V10 met een vermogen van 600 pk. Voor wie dat te veel van het goede is komen er ook hybrides.