Bij Volvo Cars Nederland willen ze meer C30´s verkopen en daarom komt de importeur met een lager geprijsd instapmodel, de C30 Advantage die bijna 3.000 euro goedkoper is dan de gewone 1.6.

Volvo gaat dus stunten met de prijzen en zelf geven ze al toe dat dat misschien niet geheel des Volvo´s is. De importeur verwoordt ’t in het persbericht als volgt: "De C30 is vooral geliefd bij de jongere doelgroep vanwege zijn design en modieuze uitstraling. Bovendien is het een Volvo, een merk met waarden die aanspreken bij deze doelgroep. Vaak kiest men uiteindelijk toch voor een wat saaiere Duitse hatchback, vooral door het gestunt op de automarkt. Wij gaan daar nu aan meedoen, omdat we denken dat we met ons vernieuwde aanbod nóg meer mensen de overstap naar een trendy C30 kunnen laten maken. Die auto verdient het!." Normaliter zijn we nooit zo van het overnemen van quotes en verkooppraatjes uit persberichten maar deze woorden uit de mond van de verkoopdirecteur van Volvo Cars Nederland vinden we origineel, vooral dat van die saaie Duitse hatchback.  

 

C30 Advantage

De C30 Advantage is een 1.6, die normaal minimaal 23.800 kost en nu dus 20.900 euro. Hij is in beperkte mate leverbaar, heeft lichtmetalen wielen, welke maat meldt Volvo overigens niet, metallic lak en een met leder bekleed stuurwiel. Meer bijzonderheden zitten er niet op. Dan is er ook nog de C30 Sport, met 17 inch wielen, mistlampen voor, klimaatregeling, cruise control en onder meer een geavanceerd audiosysteem. Deze biedt Volvo vanaf 23.900 euro aan.