Eind dit jaar is er een belangrijke modelwisseling bij Volkswagen: de Golf V maakt plaats voor de Golf VI. Niet alleen de gewone Golf gaat op de schop, ook de Golf Plus ondergaat een kleine facelift.

Dat blijkt wel uit de spionagefoto’s die wij van onze fotograaf kregen. Net als bij de gewone Golf zullen de grootste wijzigingen aan de voorkant van de auto plaatsvinden: nieuwe koplampunits tonen het nieuwe Golf-gezicht en dus ook een verre verwantschap met de Scirocco.

Dat de vernieuwde Golf Plus de koplampen van de Golf VI krijgt, wil nog niet zeggen dat ook de techniek op de schop gaat. De Plus gaat z’n eigen weg, net als de nog niet zo lang geleden geïntroduceerde Golf Variant. Wel zullen er nieuwe motoriseringen hun weg naar de Golf Plus vinden. Denk bijvoorbeeld aan de 2,0-liter commonraildiesel, die de plek van de pompverstuiver in moet nemen.

Officieel is er nog niets bekend over een introductiedatum, maar onze verwachting is dat de vernieuwde Golf Plus niet lang na de Golf VI in de showrooms verschijnt. Die komt in november dit jaar, dus de Plus komt begin 2009.