We moeten nog helemaal wachten tot november totdat de Opel Insignia in de showroom staat. Tot die tijd worden we warm gehouden met steeds een beetje meer detailinformatie. Dit zijn de eerste officiële foto’s van de binnenkant.

De vaste bezoeker van deze site wist natuurlijk al een tijdje geleden hoe de Opel Insignia er vanbinnen uitziet. Opel geeft nu voor het eerst officiële beelden vrij van de binnenkant. In de begeleidende tekst is het natuurlijk allemaal goud wat er blinkt. Zo is de instrumenten geïnspireerd op de vorm van een chronograaf. “Er is gebruik gemaakt van stoffen en materialen van hoge kwaliteit en er is unieke verlichting voor het instrumentenpaneel.” Normaal gesproken heeft het namelijk een warme amberkleur maar wie de Insignia in sportstand heeft staan, wordt getrakteerd op rode verlichting.

Verder wil Opel ons er op wijzen dat het dashboard helemaal om de bestuurder heen ‘vouwt’ en dat de elektronische handrem ruimte bespaart. Om de vouw in het dashboard te krijgen is het infotainment in de middenconsole zelfs dertig graden achterover gekanteld.

Opel belooft dat het Insignia-interieur een voorbode is van de binnenkanten die we in de modellen van de nabije toekomst kunnen verwachten. “De vouw, golvende vormen en de sportief-dynamische omgeving zullen we terugzien.”

Overigens ligt het niet aan uw extensieve cafébezoek van gisteravond of aan uw iets te uitgebreide lunch van zonet dat u het stuur aan de verkeerde kant ziet zitten. Dit zijn namelijk foto’s van de Vauxhall Insignia, de Britse variant van de Opel. Die is op het omgekeerde interieur na, krek eender aan onze Opel. Zodra we foto’s van de Opel opduikelen, plaatsen we die.