We zijn in afwachting van de komst van de Lancia Delta. In juli staat hij bij de dealers. Er komt steeds wat meer informatie vrij over de nieuwe Italiaan.

Voor de nieuwe Lancia Delta wordt een ‘indicatieve’ vanafprijs opgegeven van 24.500 euro. Daarvoor wordt een versie met de 120 pk sterke 1,4-liter benzinemotor in het Argento-uitrustingsniveau geleverd. De andere uitrustingsniveaus zijn Oro en Platino. Tot de standaarduitrusting van de simpelste Delta hoort onder meer een verschuifbare achterbank, zes airbags en een radio/ cd-speler met MP3-mogelijkheid.

De andere motoren die meteen bij de komst van het nieuwe model leverbaar zijn, zijn de 150 pk sterke 1,4-liter Turbojet benzinemotor en de 120 pk sterke 1,6-liter Multijet diesel. In september volgt de 165 pk sterke 2,0-liter diesel en de 190 pk sterke 1,9-liter twinturbo Multijet. Het huzarenstukje is de 1,8-liter benzine twinturbomotor die 200 pk levert. Die maakt in februari van het volgende jaar zijn opwachting en kan alleen worden geleverd in combinatie met een automatische versnellingsbak.

Lancia wil in Nederland in 2009, het eerste volledige jaar dat de Delta te koop is, 1.600 stuks slijten.