Dr. Martin Winterkorn, directeur van Volkswagen, heeft de geruchten in de Duitse pers ontkend dat hij zijn ontslag zou indienen als Porsche-baas Wendelin Wiedeking zich te veel gaat bemoeien met de dagelijkse gang van zaken binnen de VW-groep.

“Als Porsche zich begint te bemoeien met onze zaken, dan zou Wendelin Wiedeking misschien maar de leiding van VW op zich moeten nemen.” Tenminste, dat is wat Winterkorn tegen het Duitse tijdschrift Der Spiegel zou hebben gezegd. Kort daarna kwam de chef van VW met een compleet andere statement in Autocar. “De eerste uitspraak is gedaan uit lichte irritatie. Dr. Winterkorn zegt er niet over te dubben om afstand te doen van zijn huidige functie als voorzitten van de VW-groep nu de organisatie zulke successen behaalt,” aldus Winterkorn’s woordvoerder.

Porsche heeft al een groot percentage aandelen in Volkswagen en heeft er geen geheim van gemaakt dat ze een meerderheidsbelang willen hebben in Volkswagen. Reden voor de Duitse media om Winterkorn en Wiedeking als rivalen neer te zetten. Een rivaliteit die volgens sommigen door Ferdinand Piëch achter de schermen zou worden aangemoedigd.