Seat onthult in juli op de autoshow in Londen de nieuwe driedeurs Ibiza. De eerste foto’s en gegevens zijn inmiddels vrijgegeven.

Dit zijn de eerste foto’s van de Seat Ibiza Sportcoupé, maar wij mogen Ibiza SC zeggen. Helemaal als een verrassing komt hij niet meer, want eerder deze week konden we al een korrelig voorproefje tonen. De SC is de eerste auto in deze klasse die met een zeventraps DSG-automaat wordt geleverd. Die is er alleen in combinatie met de 105 pk sterke 1,6-liter benzinemotor. De andere motoren zijn voorlopig de 80 pk 1,4-liter en de 90 pk 1,9-liter TDI.

De vijfdeurs Ibiza meet 4,05 meter. De driedeurs levert twee centimeter in en is 1,43 meter hoog. Hij komt aanvankelijk te koop als Reference, Stylance en Sport. Voor later datum staan ook nog de ‘groene’ Ecomotive en de snelle FR en Cupra-versies op de planning.

De DSG-versnellingsbak is speciaal voor deze auto uitgerust met een kortere eerste en tweede trap. Volgens Seat zorgt de DSG niet alleen voor een snellere acceleratie maar ook voor een beter brandstofverbruik. De zevende trap zorg voor een laag toerental tijdens lange ritten op de snelweg.