Alfa-dealer Sam van Lingen gaat in zee met de Engelse tuner Autodelta. Al twee jaar werken de bedrijven samen, maar nu wordt Van Lingen officiële vertegenwoordiger van Autodelta in Nederland.

Het Engelse Autodelta timmert al ruim twintig jaar aan de weg als Alfa Romeo-tuner. Ze kunnen motoren, chassis, elektronica en ophanging aanpassen. Daarnaast hebben ze bodykits in huis en het bedrijf levert zelfs superchargers. Onder de naam Savali ‘Powered by Autodelta’ werkten beide bedrijven al samen aan het sneller maken van Alfa’s. Dat heeft geresulteerd in een nauwere samenwerking: met ingang van heden zijn de dealers in Haarlem en Utrecht officiële vertegenwoordigers van Autodelta.

Autodelta is de laatste tijd met name bezig het vermogen van de direct ingespoten JTS-benzinemotoren op te schroeven. De technici van Sam van Lingen zijn inmiddels in Engeland bij Autodelta getraind voor hun nieuwe klus. “Met het huidige modellenprogramma van Alfa Romeo en de nieuwe types die er aan komen, is dit een perfect moment om met Autodelta in zee te gaan,” vertelt Willem Meijdam van Sam van Lingen. “We willen de naam Autodelta in Nederland een vaste waarde maken.”