Wie in iets bijzonders wil rijden, heeft dankzij de verschillende grijze importkanalen keuze genoeg. Er is nu weer een nieuwe mogelijkheid: de Pontiac G6.

 De auto komt beschikbaar als sedan, coupé en convertible. Er zijn verschillende motoriseringen beschikbaar. De instapper heeft een 2,4-liter viercilinder aan boord, goed voor 169 pk. Deze motor is gekoppeld aan een viertrapsautomaat. Een stapje hoger vinden we de GT-uitvoeringen, die de beschikking hebben over een 3,5-liter V6 met 224 pk. Voor wie nog meer pk’s in z’n GT wil, is er een 3,9-liter V6 met 240 pk. Deze motor is gekoppeld aan een handgeschakelde zesversnellingsbak. Het topmodel is de GTP. Deze heeft een 3,6-liter V6 met variabele kleptiming aan boord, goed voor 252 pk.

Alle auto’s krijgen standaard een radio/cd-speler, airconditioning en een alarmsysteem mee. Op de optielijst prijken elektrisch instelbare pedalen, zesvoudig elektrisch verstelbare stoelen, stoelverwarming, lederen bekleding en een 6-cd-wisselaar. Ook een afstandsbediening voor de startmotor behoort tot de mogelijkheden.

Pietersen US Carcenter is de importeur van de Pontiac G6. De vanafprijs van een G6 Sedan GT V6 is 42.950 euro. De Coupé GT V6 is er vanaf 45.950 euro. De Cabrio GT V6 met inklapbare hardtop is er vanaf 51.900 euro.