We zijn weer een curiosum rijker: de SpadaVetture Sport Codatronca TS gaat in productie. De échte Batmobile heeft een straalmotor. Deze Codatronca doet het zonder, maar maakt wel kans om de superheldenauto bij te houden.

Op de Top Marques-beurs in Monaco hebben de Italiaanse vader en zoon Spada aangekondigd dat hun geesteskind Codatronca in productie gaat. Deze 1.360 kilo zware buitenaardse verschijning is voorzien van een 7,0-liter V8 met een vermogen van 630 pk. De maximale trekkracht is 668 Nm. De krachtbron is gekoppeld aan een zesversnellingsbak en vanzelfsprekend is er achterwielaandrijving. De Codatronca kan 340 km/u en de sprint van 0 naar 100 km/u gaat in 3,4 seconden. De Spadaatjes haasten zich te melden dat de motor ook E85 lust.

Robin moet dus zorgen dat hij in zijn gordeltje zit. Maar door zijn ESP-systeem is de Codatronca waarschijnlijk goed tussen de strepen te houden. De Brembo-remmen hebben enorme afmetingen en natuurlijk is er ABS. De auto staat op 19 inch wielen. Zijn lichte gewicht is onder meer bereikt door de toepassing van een aluminium buizenchassis. Spada weet verder al te melden dat de Codatronca een bagageruimte heeft van vierhonderd liter. Plek zat dus, voor alle spullen die een superheld zoal nodig heeft.