Carrosseriebouwer Aznom heeft de Mini Clubman omgetoverd tot een waar luxepaardje. Deze bijzondere Mini Chateaux zal slechts in beperkte oplage verkocht worden.

Vorig jaar verraste Aznom ons nog met een unieke verbouwing van de Corvette Z06 en nu presenteert dit Italiaanse stylinghuis zijn laatste creatie: de Mini Clubman Chateaux.

De carrosserie van deze opvallende verschijning is gespoten in twee chocoladebruine kleuren. In combinatie met een houten afwerking op de achterbumper en de zijspiegels krijgt deze Mini een zeer chique uiterlijk.

Grote 18 inch wielen met 17 spaken zorgen voor een sportief element. Ook het hele interieur is aangepakt en voorzien van een overdaad aan leer en houtpatronen in bruine en zandkleurige tinten. Als klap op de vuurpijl heeft de gelukkige eigenaar in de kofferbak zijn eigen schokabsorberende ‘wijnkelder’ waarin zes flessen wijn passen, genoeg om de dag mee door te komen. Van deze Mini Chateaux worden er twaalf gebouwd. Elk exemplaar krijgt een genummerd label waarop eveneens de naam van de eigenaar prijkt.