BMW is toch wel de ongekroonde koning van de camouflage. Regelmatig krijgen we beelden van mules die nog het meest op de auto van Oma Duck lijken onder ogen. Maar ook psychedelische uitmonstering zoals die van deze Z4 is een favoriet bij de meestercamoufleerders van BMW.

Onze spionagefotograaf betrapte deze auto op –waar kan het ook anders- de Nordschleife. Met de nieuwe generatie Z4 wil BMW het de Audi TT en de Mercedes SLK andermaal moeilijk gaan maken, maar ook heeft het merk de Nissan 350Z en de Porsche Boxster/Cayman op de korrel.

Het grootste nieuws bevindt zich boven het hoofd van de testrijder: zoals op de foto’s te zien is, gaat BMW voor het eerst in z’n geschiedenis een stalen klapdak gebruiken. Hiermee loopt BMW dus in de pas met Mercedes-Benz, maar Audi, Nissan en Porsche bewandelen dus een andere weg met hun stoffen kappen. Overigens meldt onze fotograaf dat er ook exemplaren met een stoffen kap zijn gespot, dus wellicht gaat BMW de keuze bieden tussen een stoffen kap en een stalen klapdak.

Motorisch gezien gaat er het nodige veranderen: zo komt er zeer waarschijnlijk een diesel, die het de Audi TT TDI moeilijk moet gaan maken. Verder brengt BMW de 3,0-liter twinturbomotor naar de Z4. De 3,2-liter zescilinder uit de Z4 M verdwijnt uit de roadster. In plaats daarvan krijgt de Z4 M de 4,0-liter V8 uit de BMW M3 aan boord. Die topversie komt pas in het volgende decennium.

BMW onthult de Z4 waarschijnlijk in september 2009 op de IAA in Frankfurt. Eind 2009 komt de SLK-killer dan daadwerkelijk op de markt.