Waarom alles zelf doen als je ook gebruik kunt maken van andermans expertise, moeten ze bij Spyker gedacht hebben. Zodoende heeft het merk bekendgemaakt dat het platforms en onderdelen gaat delen met Lotus.

De intensievere samenwerking start bij de C8 Aileron, het nieuwste model van Spyker. Ook de D8 Peking-to-Paris gaat profiteren van de know-how van Lotus. Victor Muller is vanzelfsprekend erg in z’n nopjes met het nieuws: “We hadden de afgelopen vier jaar een zeer vruchtbare samenwerking met Lotus. We zijn nu tot de conclusie gekomen dat we de samenwerking moeten intensiveren tot op het niveau van het delen van platforms en componenten. Lotus gaat ook componenten speciaal voor de C8 Aileron en D8 Peking-to-Paris ontwikkelen.”

Ook Mike Kimberley, CEO van Lotus Cars, is blij met het nieuws: “We zijn uiteraard vereerd dat Spyker specifiek ons kiest voor de ontwikkeling van hun baanbrekende auto’s. We kijken uit naar de samenwerking met Spyker omdat het onze mondiale mogelijkheden, projecten en belangen voor onze Products & Technologies-afdeling vergroot. We hebben een uitstekende reputatie op het gebied van lichtgewichttechnologie en rijeigenschappen, en we zijn er van overtuigd dat Spyker zich hiermee definitief als serieuze speler in het segment van premium sportwagens kan vestigen.”