Dodge doet weer een aanval op de Europese markt, ditmaal met de Journey, een crossover die met zijn ruige uiterlijk vooral veel weg heeft van een SUV. Wij rijden de eerste kilometers in deze Amerikaan.

Met ‘crossover’ bedoelt Dodge een auto die een kruising is tussen een MPV en een personenauto. Met zijn stoere vormgeving (dikke neus, gigantische 19 inch wielen) gaat het wat betreft uiterlijk meer op een SUV lijken.

Er is plaats voor vijf inzittenden en optioneel is een derde rij stoelen leverbaar. De rijeigenschappen verrassen niet erg positief. De Journey waarmee wij reden is uitgerust met een brommende 2,0-liter dieselmotor die een karige 140 pk levert. Het in gang zetten van een gewicht van 1.800 kilo is daarmee geen gemakkelijke klus. Het interieur is ruim en leuk vormgegeven maar er is nog te veel goedkoop plastic, typisch voor de Amerikanen van deze tijd. Ergonomisch valt er ook wat te klagen, de stoelen hebben weinig steun aan de zijkanten. Maar voor wie geen dertien-in-een-dozijn auto voor de deur wil hebben staan, blijft deze stoere Dodge een goede optie gezien de schappelijke prijs.

 

De volledige rij-impressie staat in AutoWeek 20, die op 14 mei in de winkels ligt.