Eindelijk komt er een opvolger voor de beroemde McLaren F1. Volgend jaar is het zo ver. De Mercedes SLR moet er voor sneuvelen.

Bij McLaren in het Engelse Woking maken ze zich op voor de komst van een nieuwe straatauto. In de zomer stopt daar de productie van de Mercedes-Benz McLaren SLR. Aan het einde van 2009 is het daar de beurt aan een auto die voorlopig nog als P11 door het leven gaat: een nieuwe straatauto van McLaren. Tot nu toe heeft McLaren alleen sporen op de openbare weg liggen van de McLaren F1; de supercar uit 1992 met een top van 370 km/u. Zo gek zal McLaren het dit keer niet maken.

In de Engelse pers weten ze al veel te vertellen over ‘hun’ nieuwe sportauto. Het wordt een concurrent in de klasse van de Ferrari F430; dat betekent dat hij een prijs krijgt in de buurt van de 250.000 euro. In de herfst 2009 wordt het doek er vanaf getrokken en in maart 2010 krijgen de eerste gelukkigen hun exemplaar afgeleverd. Naar verluidt ligt er een 550 pk sterke V8 klaar. Het is van huis uit een Mercedes-motor maar hij is door Mahle, een bedrijf dat voorkomt uit Cosworth, doorontwikkeld.

In maart 2011 is het de beurt aan de cabrio-versie van de P11. Onder de naam P12 wordt in Woking tot slot gewerkt aan de ultieme variant van de nieuwe McLaren: een superlichte, hardere en veel sterkere versie van deze auto. Die ziet het levenslicht in de zomer van 2011 en krijgt een V10 die meer dan 600 pk in petto heeft. Zou die dan de oude F1 van zijn troon gaan stoten?