Wie had dat nog gedacht, binnenkort gaat de voormalige MG Rover fabriek in Longbridge weer draaien. Volgens de BBC is het op 1 augustus zo ver, dus veel officiëler wordt het nieuws niet.

Na lang uitstel gaat het er dan toch van komen: de MGTF gaat weer in productie, zo bericht de BBC. In augustus gaat de fabriek in Longbridge weer draaien. Vijfhonderd Limited Editions van deze roadster moeten in september in de showroom verschijnen. En dat is niet het enige goede nieuws. Nanjing, de Chinese eigenaar van MG Rover heeft een serie nieuwe modellen in de pijplijn die geproduceerd wordt in de Longbridge-fabriek.

De Nanjing-directie zegt de komende vijf jaar vier nieuwe modellen te gaan produceren. Dit bericht zal de werknemers geruststellen want de toekomst van Longbridge was lange tijd onzeker. Hoeveel mensen weer aan de slag kunnen is nog niet bekend.

Verwacht wordt dat de designers onder meer gaan broeden op een opvolger voor de TF en een grote luxe familiewagen. Verder wordt er gespeculeerd over een middenklasser, mogelijk een Europese versie van de Roewe 550 die onlangs werd onthuld op de autoshow van Beijing. Voorlopig concentreert Nanjing zich op de oude TF. Het bedrijf verwacht dat de MG, met al zijn historie, nog steeds kopers zal trekken die op zoek zijn naar een kleine sportwagen met karakter. In elk geval staan in Groot-Brittannië al 57 dealers te trappelen om de nieuwe roadster te gaan verkopen.