Mercedes werkt hard aan een nieuwe E-klasse, en ook de AMG-versie van het nieuwe model voor 2009 staat al in de steigers. Dit is de nieuwe E 63 AMG, die met steeds minder camouflage wordt gesignaleerd.

In het voorjaar van 2009 presenteert Das Haus de compleet nieuwe E-klasse. Dat mag wel ook, want dan is het huidige model al weer zeven jaar oud. Natuurlijk komt er weer een AMG-versie, en op deze beelden krijgt u al een beetje een idee hoe die brute variant eruit ziet. Uiteraard zitten er vier dikke uitlaten onder, maar wat zit er onder de kap? Gewoon weer de 6,2-liter V8, die door Mercedes als 6.3 V8 wordt aangeduid. Ook al heeft de nieuwe Audi RS6 een 580 pk sterke V10 biturbo, Mercedes AMG zal daar niet met een nog krachtiger E-klasse overheen gaan. Wel zal het blok er qua vermogen op vooruit gaan. In de huidige E 63 AMG levert de motor 514 pk, bij de nieuwe zal het vermogen tussen de 540 en 550 pk uitkomen. Nog altijd zonder de hulp van een compressor.

Op de IAA in Frankfurt, die in september 2009 plaatsvindt, stelt Mercedes de nieuwe geweldenaar aan het publiek voor. De gewone E-klasse (generatie W212) staat dan al weer een half jaar bij de dealers.