Renault heeft Cup-versies van de Clio en Mégene RS. De vraag bij deze speciale modellen is dit keer eens niet wat er extra op zit, maar wat is weggelaten. En dan blijkt dat zo’n ontklede versie best aantrekkelijk is.

De Clio RS Cup is een variant van de 197 pk sterke normale RS. Hij heeft standaard het Cup-chassis dat speciaal door Renault Sport is ontwikkeld. De Cup is herkenbaar door zijn antracietkleurige lichtmetalen wielen. In het interieur zitten het dashboard, pedalen en het stuur van de Clio Dynamique en er is géén cruise control. De buitenspiegels zijn handbediend in plaats van elektrisch verstelbaar en de buitenspiegels niet meegespoten in de carrosseriekleur. Dat geldt ook voor de deurgrepen en de strips op de flanken. Airco is alleen als optie leverbaar en ook een radio/ cd-speler en mislampen zijn standaard niét aanwezig. De Clio RS Cup kost 23.995 euro. Een normale RS is 28.900 euro.

 

Mégane Renault Sport Cup

Ook van de Mégane RS is volgens dit recept een Cup-versie gemaakt. De Renault Card met handsfree functie is vervangen door een kaart met alleen afstandbediening. De verlichting aan de onderzijde van de portieren bij het openen zit er niet op. De zelfdimmende binnenspiegel heeft eveneens het veld geruimd. De radio in deze RS heeft geen MP3-ondersteuning en de lederen bekleding is vervangen door stoffen bekleding met grijze stiksels. De driedeurs Mégane RS Cup is 28.995 euro; de vijfdeurs 500 euro duurder. Een normale driedeurs RS is 33.835 euro.