Mercedes AMG en producent van exclusieve horloges IWC zoeken elkaar wel vaker op. Het nieuwste product van hun samenwerking heeft geleid tot de SL 63 AMG Edition IWC. Er komen er maar 200 van en inderdaad, je krijgt er ook een horloge bij.

Wat maakt de SL 63 AMG Edition IWC nu zo bijzonder? Hij wordt alleen geleverd in het Kashmir wit, en is voorzien van een AMG Exterior Carbon pakket, waarbij de onderdelen een matte afwerking hebben. Ook in het interieur is koolstofvezel verwerkt en het Tobago bruin leer verhoogt de exlusiviteit aan boord in de snelle SL. Verder keert het IWC-logo terug in het binnenste. En alsof dat nog niet genoeg is, heeft de auto ook nog het AMG Performance Package, waarbij het stuur twee kleuren kent. De auto staat daardoor ook op 19 inch wielen met een titaniumgrijze afwerking. Voor hebben de banden de maat 255/35R19, achter zit er rubber om de wielen met de afmetingen 285/3/R19.

Ook een limited-slipdifferentieel maakt deel uit van het Performance Package.

De motor is ongewijzigd, en dat betekent dat de V8 525 pk levert in combinatie met een koppel van 630 Nm. Dat geweld wordt via de AMG Speedshift MCT versnellingsbak naar de achterwielen geleid. In 4,6 seconden zit de SL 63 AMG op 100 km/h.

De 200 kopers krijgen er een gelimiteerd horloge bij, het ´Grosser Ingenieur´ van IWC Schaffhausen.