Dit huzarenstukje uit tuningsland heeft een snelheidsrecord gezet.

De 9ff GT9 heeft op een testcircuit in Papenburg een topsnelheid gehaald van 409 km/u. Daarmee is het de snelste sportauto met een toelating voor gebruik op de openbare weg. Met deze snelheid klopt hij zelfs de Bugatti Veyron die blijft steken op 406 km/u.

De 9ff GT3 is een ingrijpend verbouwde Porsche 911 GT3. De motor is opgeboord tot vier liter en behangen met twee turbo’s. Resultaat: 987 pk. Om dat te bereiken zijn extreme maatregelen genomen. Zo is de luchtinlaat van goud om er voor te zorgen dat de lucht zo koel mogelijk de motor in gaat. Zelfs de wielbasis van de 911 is met dertig centimeter verlengd. Het gewicht van de GT9 is met 1.326 kilo zeventig kilo minder dan zijn donor.

Om het record in de boeken te kunnen krijgen, worden twintig GT9’s gebouwd, anders kan de auto niet worden gehomologeerd. Kopers kunnen hun eigen interieur kiezen en op de optielijst kunnen ze een stereo, navigatiesysteem en airco aanvinken.

Toen de auto vorig jaar op de tuningbeurs in Essen is gepresenteerd werd een topsnelheid van 410 km/u beloofd. De behaalde 409 km/u is dus eigenlijk een beetje een domper, als je het ons vraagt.