De optielijst van de Volvo V70 is uitgebreid met het R-Design pakket. Voor 3.395 euro voorziet Volvo de stationwagen van een sportieve inslag.

Een Volvo V70 met het R-Design-pakket is uiterlijk onder meer te herkennen aan de grille met het R-Design logo, de 18 inch Cratus-wielen, vleugels aan bumper en achterklep en de verchroomde uitlaten met een diameter van negen millimeter. De dakrails zitten er standaard niet op, maar kunnen wel gewoon worden geleverd.

Verder is er een sportonderstel, waardoor de V70 aan de voorzijde twee centimeter omlaag gaat en aan de achterzijde 1,5 centimeter. Volgens Volvo krijgt de auto met het aangepaste onderstel een beter weggedrag en een scherpere besturing.

In het interieur zijn er speciale stoelen, instrumenten met blauwe wijzerplaten, een sportstuur en aluminium pedalen. Binnenin is verder rijkelijk gestrooid met aluminium accenten. Ook is er een speciaal ontworpen middenconsole en zelfs sportmatten op de vloer ontbreken niet.

Het R-Design pakket is leverbaar op de Momentum en de Summum in combinatie met alle motoriseringen. Het kost 3.395 euro.