Als in december de Opel Insignia in de showrooms staat, is hij er meteen als sedan en vijfdeurs hatchback. En wij kunnen al laten zien hoe die hatchback eruit ziet! Dit zijn de allereerste beelden van de vijfdeursvariant.

Deze auto volgt de Opel Vectra GTS op maar of de vijfdeurs Insignia ook GTS gaat heten kan een woordvoerder van GM Nederland nog niet bevestigen. De vijfdeurs heeft een daklijn die tot ver in de achtersteven doorloopt, en die uitmondt in een bescheiden achterspoiler. Een vierdeurscoupé misschien? Opel zou deze auto in kunnen zetten als concurrent van de Passat CC, maar daar is officieel nog niets van bekend.

Op de autoshow die juli in de zomer plaatsvindt staat de Insignia hatchback naast de sedan. Op de eerste beelden van de stationwagon moeten we nog wachten, maar die versie komt ook pas in 2009.

Het motorengamma begint met een 115 pk sterke viercilinder, de topper heeft een V6 met 260 pk. Dieselen kan met de nieuwe 2.0 CDTI van GM die vermogens van 110 tot 160 pk levert.