Er zou geen nieuwe Mazda 6 MPS komen maar hij staat nu toch gepland voor 2010. Zou de geboorte dit keer soepeler verlopen dan bij de vorige snelle 6?

In november vorig jaar berichtten we dat er geen nieuwe Mazda 6 MPS zou komen. De productmanager van Mazda, Ryuichi Umeshita, zag een MPS-versie niet zitten. Kennelijk is hij van gedachten veranderd en verwacht hij dat er toch genoeg vraag zal zijn naar deze sportieveling. De MPS wordt namelijk op de komende autoshow in Parijs onthuld als concept car en we zijn van Mazda gewend dat een concept niet al te veel afwijkt van het uiteindelijke productiemodel. De MPS die we in Parijs te zien krijgen, zal voorzien zijn van een agressieve bodykit, grotere wielen, chassis verbeteringen en wat aanpassingen onder de motorkap. De 2,5-liter turbomotor met vier cilinders moet ongeveer 280 pk gaan leveren. De aandrijving gaat net als bij de vorige 6 MPS via vier wielen.

Mazda wil deze snelle sedan in 2010 bij de dealer hebben staan. De verwezenlijking van de vorige Mazda 6 MPS heeft heel wat voeten in de aarde gehad en als het dit keer net zo lang gaat duren, gaan ze 2010 niet halen. Destijds werd in 2002 een concept gepresenteerd en kwam de uiteindelijke versie pas in 2006 op de weg.