“Als Ferrari het niet doet, doen we het zelf maar,” dat moeten ze hebben gedacht bij Fornasari uit het ongetwijfeld schilderachtige Italiaanse Montebello Vincentino. Ze bouwen hun eigen SUV die van een afstandje zo een Ferrari zou kunnen zijn. En de prestaties liegen er niet om.

Deze Fornasari RR600 is niet zomaar een hobbyproject. Deze Italiaanse SUV is bijzonder lichtgewicht door zijn koets waarbij onder meer gebruik is gemaakt van koolstofvezel. De RR600 is 4,4 meter lang, 2,06 meter breed en 1,67 meter hoog. Het gewicht is 1.650 kilo en dat valt reuze mee als je bedenkt dat er een Corvette-V8 met een inhoud van 6.0-liter in het vooronder ligt. Hij levert 610 pk en een maximaal koppel van 748 Nm.

Deze explosieve combinatie is begrensd op 280 kilometer per uur en raast in 3,8 seconden van 0 naar 100 km/u. Vanuit stilstand is een kilometer binnen 23 seconden afgelegd. De Fornasari wordt alleen op aanvraag geproduceerd. De fabrikant van deze Italiaanse SUV probeert de naam van de RR600 te vestigen tijdens rally raids.