Na een tegenvallende maartmaand zijn in april de verkopen weer wat aangetrokken. Over de eerste 4 maanden gerekend staan we op een plus van 1,5%.

April was een topmaand voor Toyota. Het Japanse merk wist de nummer één positie bij zowel de merken als de modellen te claimen. De Aygo voert de lijst aan, maar ook de Yaris zet met een 8e plek een goed resultaat neer. Overigens staat de top 6 heel dicht bij elkaar. Ford behaalde deze maand de tweede positie, gevolgd door Opel, Renault, Peugeot en Volkswagen.

Bij het merkenoverzicht over de eerste 4 maanden heeft Ford de koppositie overgenomen van Volkswagen. Maar de verschillen zijn onderling zo klein, dat hier voorlopig nog geen conclusies te trekken zijn. Wel zijn in de top 6 Ford en Peugeot de winnaars, beide merken verkopen significant meer auto’s dan vorig jaar. Volkswagen laat duidelijk wat liggen ten opzichte van vorig jaar. Lager in de lijst zijn het vooral Fiat, Nissan, Dacia en Honda die een flinke verkoopwinst boeken. Het laatste merk is vooral succesvol dankzij de herontdekte Civic Hybrid. Er worden alleen al ruim twee keer zo veel Civics verkocht. Ook opmerkelijk, Land Rover verkoopt duidelijk beter dan vorig jaar ondanks de slurptax. Verliezers zijn er ook. De klappen vallen vooral bij Volvo, Kia, Alfa Romeo en Lexus.

 

 Verkoopcijfers januari-april 2008 t.o.v. januari-april 2007

 Verkoopcijfers april 2008 t.o.v. maart 2008

 

bron: A2SP