Audi-bobo Rupert Stadler vertelt in het Duitse blad Welt am Sonntag dat zijn merk gaat inzetten op elektrische auto’s. “Over tien jaar bouwen we auto’s zonder uitstoot.”

Volgens Audi-bestuursvoorzitter Rupert Stadler worden de komende vijf tot tien jaar gedomineerd door elektrische auto’s en diesels. “Tegen die tijd heeft Audi auto’s zonder uitstoot in het assortiment,” licht hij toe. Aartsrivalen BMW en Mercedes-Benz zijn bezig met de ontwikkeling van de krachtige lithium ion-batterijen. Die worden gebruikt in een nieuwe generatie hybride-auto’s. Audi lijkt daar niet mee bezig. Stadler: “Audi’s capaciteiten op het gebied van ontwikkeling zijn veel groter dan die van onze concurrenten. We zien grote mogelijkheden met volledig elektrische auto’s. Daar zijn we op aan het vooruitdenken.”

Maar Audi is niet de enige. Bij BMW wordt dit jaar een knoop doorgehakt over het bouwen van een elektrische auto. Bij General Motors staat in 2010 de Chevrolet Volt plug-in hybride op het programma. Het ziet er dus naar uit dat het in de autoindustrie steeds minder naar benzine gaat ruiken.