Als je deze neus in je achteruitkijkspiegel ziet, moet je aan de kant. Want dan wil de nieuwe Wiesmann GT MF5 met BMW M5-motor er langs.

Wiesmann heeft de nieuwe GT MF5 klaar. Hij wordt samen gepresenteerd met het nieuwe pand van de gebroeders Wiesmann in Dülmen. Want het gaat Wiesmann voor de wind. Het nieuwe model is voorzien van de beruchte 507 pk sterke V10 die we kennen uit de BMW M5. Hij stuwt de Wiesmann in 3,9 seconden van 0 naar 100 km/u en de topsnelheid is 310 km/u. Per pk stuwt de klassiek ogende sportauto maar 2,7 kilo voort. In totaal weegt de auto 1.380 kilo. Over de komst van een roadster met deze motor, is nog niets bekend.

“De MF5 is de wens van GT-enthousiasten die houden van individualiteit en sportiviteit. Het is voor ons de ideale afronding naar boven van ons modellenpalet,” vertellen de gebroeders. De auto heeft een aluminium monocoque en standaard is er ABS en stabiliteitscontrole aan boord. En dat lijkt ons geen overbodige luxe met zo’n hoeveelheid pk’s aan boord.