Toyota’s Verso doet het heel aardig in het felbevochten segment van de mpv’s, maar de laatste tijd begint het marktaandeel van de auto onder druk te staan. Ze hoeven zich bij Toyota echter geen zorgen te maken, want er is een geheel nieuw model in aantocht.

Toyota is niet bepaald scheutig met informatie over nieuwe modellen, en dit geldt ook in het geval van de Verso. Wat we wél weten, is dat de auto veel techniek zal delen met de Auris. Zo zullen we waarschijnlijk grotendeels dezelfde viercilinder benzine- en dieselmotoren in de Verso aantreffen. Voor zover de camouflage dat toelaat, kunnen we zien dat het uiterlijk meer neigt naar dat van de nieuwe generatie Avensis. Die komt net als de Verso in de eerste helft van 2009 op de markt.
De huidige Verso is alweer sinds 2004 op de markt. Tot de facelift 2007 heette de auto nog Corolla Verso, maar die lange naam was overbodig geworden toen het kleine broertje Yaris Verso in 2006 uit productie ging. De nieuwe Verso wordt waarschijnlijk een zevenzitter.