Als het over auto’s uit India gaat, denkt iedereen aan de Tata Nano. Vooralsnog komt die niet naar Europa, tot die tijd kunnen wij genieten van andere Indiase producten. Zoals bijvoorbeeld een roadstertje van de firma San Motors.

De San Storm is een open autootje met een 1,2-liter viercilinder aan boord. Deze motor is een oude bekende: hij komt uit de rekken van Renault en is goed voor 60 pk. Een wereldschokkende topsnelheid zit er dus niet in: de Storm houdt het voor gezien bij 152 kilometer per uur. Het leeggewicht bedraagt slechts 760 kilogram, waardoor de pk-/gewichtsverhouding niet eens zo heel ongunstig is. Toch kost de sprint naar 100 kilometer per uur 13 seconden.
Het Engelse bedrijf ‘Dream Machines’ ziet het in ieder geval helemaal zitten in het Indiase autootje: in juli staat de San Storm op de stand tijdens de London Motor Show. Nog dit jaar moeten er tien Engelse dealers zijn, in 2013 moet dit aantal gestegen zijn naar vijftig. De Engelse prijs van de Storm komt op ongeveer 10.000 pond te liggen. Op termijn komt de auto misschien ook in de rest van Europa op de markt.