Na de afscheiding van Ford is een groot deel van Aston Martin in handen gekomen van Koeweitse investeerders. Geen wonder dat er regelmatig berichten zijn dat het merk opnieuw van de hand gaat. Maar Aston Martin is voorlopig helemaal niet te koop.

In Duitsland steken immer geruchten de kop op dat Mercedes-Benz interesse heeft in Aston Martin. Bij de Duitsers loopt nog tot 2009 een contract met McLaren. Daarna zijn ze op zoek naar een nieuwe snelle partner. Aston Martin zou hoog op de lijst staan.

Aston Martin is in het bezit van automannen Dave Richards en John Sinders. Het overige deel is eigendom van Koeweitse investeerders. De Engelse autopers weet te melden dat de Koeweiti’s Aston Martin in elk geval vijf jaar in hun bezit willen houden. Mercedes heeft voorlopig dus het nakijken.

Wél zoekt Aston Martin een partner om techniek mee te delen. Een klein merk kan immers niet zonder. Daarvoor staat Mercedes wel hoog op de agenda. De nieuwe SL bijvoorbeeld, krijgt een geheel nieuw aluminium platform. Dat zou ook een mooie basis zijn voor toekomstige Aston Martins.