BMW heeft voor 2009 de nieuwe Z4 op het programma staan. Daarvan rijden nu al prototypes rond. Onze collega’s van het Engelse AutoExpress onthullen al de eerste details over de nieuwe roadster.

Het grootste nieuws over de opvolger van de BMW Z4 is dat hij een stalen klapdak krijgt. Daarmee volgt hij de 3-serie cabriolet, die ook voor het eerst zo’n constructie heeft. Concurrent Mercedes SLK was ooit de trendsetter van het moderne coupé-cabriolet principe. BMW heeft naast de SLK dit keer ook vooral de Porsche Boxster in het vizier. Naast een uitgebreide reeks vier- en zescilinder motoren, komen ook de 3,-liter twinturbo en de 4,0-liter V8 uit de M3 voor deze auto beschikbaar. Daarmee gaat BMW Porsche te lijf. Ook is het volgens AutoExpress niet ondenkbaar dat er een dieselmotor in de Z4 komt.

Alle Z4’s zijn voorzien van Efficient Dynamics-techniek. Daarmee wordt met onder meer start-stop techniek en aerodynamische aanpassingen de uitstoot van BMW’s verminderd. Reken er op dat we in het najaar van 2009 kennismaken met de opvolger van de Z4.