Weinig mensen zullen de kwaliteiten van de Nissan GT-R in twijfel trekken. Maar of de gefortuneerde Nederlanders ook daadwerkelijk kiezen voor deze auto in plaats van bijvoorbeeld een Porsche is weer een heel ander verhaal. De eerste tekenen zijn in ieder geval veelbelovend voor Nissan Nederland: de voorinschrijving loopt beter dan verwacht.

Op de eerste dag dat mensen zich konden intekenen, noteerde Nissan Nederland elf voorinschrijvingen op de GT-R. Een dag later was dat totaal tot twintig gestegen. Deze mensen moeten een voorschot van 5.000 euro betalen om een plekje op de wachtlijst te bemachtigen. De importeur verwacht in totaal dertig orders te noteren en is druk bezig om bij de fabriek te lobbyen voor meer exemplaren.
Als de gelukkigen dan eindelijk de sleutel van de auto in ontvangst nemen, moeten ze 119.900 euro (min het voorschot van 5.000 euro) aftikken. Dat moment laat nog even op zich wachten: de eerste Nederlandse GT-R wordt pas in maart 2009 op kenteken gezet.
De Nissan GT-R sprint in 3,5 seconden naar 100 kilometer per uur dankzij de 480 pk van een 3,8-liter V6 met twee turbo’s. De topsnelheid van de auto bedraagt 310 kilometer per uur. De auto verbaasde vriend en vijand onlangs met een rondetijd van 7:38,54 op de befaamde Nordschleife.