Nissan kan de vraag naar de Qashqai nauwelijks aan, maar dat weerhoudt het merk niet van uitbreiding van het gamma. Zodoende is er de langverwachte zevenzits Qashqai, die de naam Qashqai+2 mee heeft gekregen.

Voortaan kan dus de hele familie mee in de Qashqai, die het tot nu toe met vijf zitplaatsen moest doen. Om de extra ruimte te scheppen, heeft Nissan de wielbasis van de Qashqai met 135 millimeter verlengd. In totaal is de auto 211 millimeter langer dan z’n al bekende broertje. De auto is ook hoger dan de gewone Qashqai: de toename is hier 38 millimeter.

De achterste zitrij kan in z’n geheel worden weggeklapt. De inhoud van de bagageruimte van de Qashqai+2 bedraagt dan 500 liter, 90 liter meer dan in z’n gewone broertje.

Het motorenpalet is hetzelfde als in de normale Qashqai: 1,6- en 2,0-liter benzinemotoren en 1,5- en 2,0-liter turbodiesels. Net als bij z’n al bekende broertje is er bij de 2,0-liter benzine- en dieselmotor de keuze uit voor- of vierwielaandrijving. Op de basisversies moet de koper het doen met voorwielaandrijving.

Nissan onthult de Qashqai+2 op de London Motor Show in ’thuisland’ Engeland, medio juli. In oktober komt de auto in de Nederlandse dealers te staan. De prijzen zijn nog niet bekend.