Aston Martin is helemaal ontketend sinds het onder de bemoederende vleugels van Ford vandaan gekropen is. Lieten we eerder deze week al de chique Rapide zien, nu is het de beurt aan de spannendste Aston Martin van de afgelopen jaren: de V12 Vantage RS.

Hij gaat dus aadwerkelijk komen, bewijzen deze foto’s van een ongecamoufleerde Aston Martin V12 Vantage RS die z’n snelle testrondjes draait op de Nordschleife. Dat betekent weer een zorg erbij voor Ferrari, Porsche en Lamborghini, want de potente Vantage (de concept-car althans) heeft een 6,0-liter V12 aan boord met een vermogen van 600 pk en een maximaal koppel van 690 Nm. De sprint van 0 naar 100 km/u gaat in vier seconden en vanuit stilstand naar 160 km/u gebeurt in 8,5 seconden.
Aston Martin onthulde begin december een concept-car van de spectaculaire auto, de Concept RS. Deze onthulling vond plaats om de opening van het nieuwe ontwerpcentrum in thuisbasis Gaydon luister bij te zetten. Destijds kondigde de directie al aan dat de auto bij voldoende animo zeker in productie zou gaan. Wanneer de productie start, is vooralsnog echter niet bekend.