De M-klasse rijdt alweer tien jaar op ons wegennet rond. Geheel terecht dus dat Mercedes-Benz de auto in het zonnetje zet. Het merk doet dat met, hoe kan het ook anders, een speciaal actiemodel: de M-klasse Edition 10.

De Edition 10-modellen vallen op door een extra luxueuze uitrusting met onder meer 20 inch lichtmetalen wielen, lederen bekleding, blauw getint glas en Bi-Xenon koplampen. Andere nieuwigheden aan het exterieur zijn diverse chromen sierdelen (deurgrepen, raamomlijsting, twee dubbele verchroomde uitlaatsierstukken), metallic lak naar keuze (Obsidiaanzwart, Iridiumzilver of Calcietwit), warmtewerend blauw getint glas, donker getinte achterlichtunits en de Edition 10-badges maken het plaatje compleet.
Zowel de lederen stoelbekleding als de hemelbekleding is in zwart uitgevoerd. De houtsierdelen (Pappel Antraciet) zijn afgewerkt met chroom en de sportpedalen zijn uitgevoerd in geborsteld edelstaal – rubberen noppen waarborgen de grip. Daarbij zijn de Edition 10-modellen ook voorzien van elektrisch vertelbare voorstoelen, een interieur lichtpakket, deurbekleding in lederlook ‘Artico’ en velours vloermatten met het Edition 10-logo.
Mercedes vraagt normaal bijna 10.710 euro voor al deze accessoires. Maar omdat het feest is, neemt het merk nu genoegen met 6.916 euro. Het voordeel bedraagt zodoende 3.794 euro. Het pakket kan op alle modellen besteld worden, uitgezonderd de ML 63 AMG. Er is één ‘maar’: het betreft nog de huidige M-klasse, binnenkort komt er een facelift aan.