Als sinds de Citroën 2CV uit productie is, gaan geruchten over een wedergeboorte van deze roemruchte auto. Het zestigjarig jubileum geeft weer extra voeding aan deze roddels.

De Duitse pers lijkt het zeker te weten. Op de Autosalon van Parijs, komend najaar, wordt een concept car van een nieuwe eend getoond. Da’s geen toeval want op die beurs in 1948 werd de allereerste 2CV getoond. Een moderne variant zou een mooi cadeau zijn. De Citroën 2CV is sinds 1990 uit productie. Toen kwam in Portugal na 5,1 miljoen exemplaren een einde aan de carrière van de eend.

Er wordt voor het moderne studiemodel gerept over een moderne lijnvoering, maar toch een retro-uiterlijk. Oude kenmerken als een oprolbaar dak, dunne stoelen en een dun stuurwiel keren terug. Ze geven aan de nieuwe eend een puristisch karakter.

Een moderne 2CV zou goed passen in deze tijd, waarin het downsizen van motoren en het streven naar een laag verbruik belangrijk zijn. Bovendien zijn kleine budgetauto’s op het moment mateloos populair. Citroën is daar met de 2CV dik veertig jaar specialist in geweest. Naar verluidt wordt de nieuwe concept car van Citroën voorzien van de 68 pk sterke driecilinder uit de C1. Saillant detail: die motor is afkomstig van Daihatsu.